Študenti na obhliadke mestského úradu

18.09.2009 Prešov

Uplynulý týždeň boli dvere kancelárií na Mestskom úrade v Prešove otvorené pre študentov Strednej priemyselnej školy strojníckej, ktorí tu absolvovali zaujímavú stáž.
Záverom niekoľkodňovej návštevy radnice bolo stretnutie s primátorom mesta, ktoré budúci maturanti využili naplno. Otázok z každej oblasti bolo mnoho.

Počas štvordňovej návštevy Mestského úradu sa mohli študenti strojníckej priemyslovky oboznámiť so všetkým, čo patrí do kompetencií úradníkov mestskej samosprávy. Na modelových situáciách si vyskúšali vybavovanie klientov v Kancelárii prvého kontaktu, rozhliadli sa po jednotlivých odboroch a zoznámili sa s prácou mestskej polície.

Záverom štvordňovej stáže študentov na prešovskej radnici bola beseda s primátorom Pavlom Hagyarim, pri ktorej mladí ľudia kládli hlave mesta svoje otázky. Týkali sa najmä budúcich projektov, ktoré Prešov pripravuje - výstavby bytov a športovísk, ale aj príchodu nových investorov či všeobecného fungovania riadiacej zložky mesta - mestského parlamentu.

\"Prešov je ako zabudnutý drahokam, ktorý treba len trochu preleštiť, aby nabral lesk a vynikol. Budeme ho však leštiť spolu. Možno vy ešte viac ako ja, veď tu medzi vami sedia budúci poslanci, možno i primátor mesta, \" povedal na stretnutí s úsmevom primátor Hagyari.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región